Зустрічі із внутрішньо переміщеними особами

Новини

У Глухівському управлінні Шосткинської філії Сумського обласного центру зайнятості відбулися зустрічі із внутрішньо переміщеними особами.
Фахівці центру зайнятості разом із представниками ГО «Допомога – м.Глухів» та Управління соціального захисту населення Глухівської міської ради обговорили питання працевлаштування, соціальної захищеності та державної підтримки безробітних даної категорії.
Присутніх було поінформовано про наявні вакансії, послуги служби зайнятості, проходження професійного навчання, у тому числі за рахунок ваучера. Також увагу присутніх було акцентовано на тимчасовій зайнятості через організацію громадських, суспільно корисних та тимчасових робіт. Начальник управління Ірина Арсьонова детально зупинилася на можливості самозайнятості безробітних, через отримання гранту на започаткування та розвиток власного бізнесу. Озвучила умови його надання та можливість в подальшому вже у статусі роботодавця отримувати компенсації за працевлаштування людей на нові робочі місця.
По завершені зустрічей внутрішньо переміщені особи змогли поставити хвилюючі їх питання та отримали вичерпні відповіді. Також кожен охочий мав можливість поспілкуватися індивідуально по своїй конкретній ситуації.