Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу.

Новини

Кожного року 26 квітня Україна й увесь світ згадує Чорнобильську катастрофу.
Аварія на Чорнобильській АЕС призвела до непоправних медичних, економічних і соціальних та гуманітарних наслідків.У довкілля потрапила велика кількість радіоактивних речовин.
Це – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох українців . Ризикуючи своїм життям та здоров’ям, вони виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
Так,  серед жителів нашої громади проживає 15 учасників-ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Керівництвом громади було вручено їм продуктові набори від волонтерського штабу «Українська команда».
Сьогодні усі ми схиляємось в подяці перед ліквідаторами цієї страшної аварії та вклоняємося перед живими й перед пам’яттю тих, хто пішов з життя!

До цього трагічного дня  бібліотечними закладами громади  зроблено виставки, присвячені цій даті, висвітлено подію в соціальних мережах.

Також учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС привітали працівники культури. На  особисті рахунки 15 особам учасникам ліквідації аварії громада перерахувала  по 500 гривень та були надані продуктові набори від волонтерського  штабу “Українська команда”